Rozpis:
- 3,5 kg plochých žeber
- 200 ml hovězího vývaru
- BBQ omáčka
Marináda:
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce medu
- 1 lžička soli
- 200 ml suchého jablečného cideru
Postup:
Žebra omyjeme, osušíme a potřeme marinádou smíchanou z uvedených ingrediencí. Vložíme do nádoby s poklicí, necháme 24 hodin marinovat a občas žebra přeložíme. Po marinování je uvaříme na pařáčku podlité částí vývaru. Pokud je potřeba, vývar doléváme. Vaříme do změknutí masa, kosti se začínají uvolňovat. Zbylý vývar a zbylou marinádu povaříme do zhoustnutí a smícháme s BBQ omáčkou.
Uvařená žebra necháme zchladnout a bohatě potřeme směsí s BBQ omáčkou z obou stran. Opět uložíme proležet, nejlépe do druhého dne. Žebra grilujeme cca 5 minut z každé strany a potíráme omáčkou.
Inspirace: Menu domů - Koko
Žádné komentáře:
Okomentovat