Rozpis:
- 300 g žampionů
- 60 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zeleninový bujón
- 200 g brambor
- sůl, pepř
- sušená petrželová nať
- 4 lžíce krémovité smetany
Postup:
Žampiony oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle orestujeme cibulku do sklovita, přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájené žampiony. Po zarestování dodáme brambory nakrájené na menší kousky a zalijeme asi 750 ml vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, sušenou petrželovou nebo celerovou nať, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí a potom rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme přidat pro zjemnění šlehačku, ale já používám krémovitou smetanu při servírování.
Z tohoto množství jsou 4 porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat