20 března 2017

Žampionová krémová polévka

Rozpis:
  • 300 g žampionů
  • 60 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zeleninový bujón
  • 200 g brambor
  • sůl, pepř
  • sušená petrželová nať
  • 4 lžíce krémovité smetany
Postup:
Žampiony oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle orestujeme cibulku do sklovita, přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájené žampiony. Po zarestování dodáme brambory nakrájené na menší kousky a zalijeme asi 750 ml vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, sušenou petrželovou nebo celerovou nať, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí a potom rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme přidat pro zjemnění šlehačku, ale já používám krémovitou smetanu při servírování.
Z tohoto množství jsou 4 porce.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání