Rozpis:
- 300 g žampionů
 - 60 g másla
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 zeleninový bujón
 - 200 g brambor
 - sůl, pepř
 - sušená petrželová nať
 - 4 lžíce krémovité smetany
 
Postup:
Žampiony oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle orestujeme cibulku do sklovita, přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájené žampiony. Po zarestování dodáme brambory nakrájené na menší kousky a zalijeme asi 750 ml vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, sušenou petrželovou nebo celerovou nať, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí a potom rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme přidat pro zjemnění šlehačku, ale já používám krémovitou smetanu při servírování.
Z tohoto množství jsou 4 porce.


Žádné komentáře:
Okomentovat