03 března 2017

Dušená vepřová plec v zelenině

Rozpis:
  • 700 g vepřové plece
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • koření Medvědí gril, sůl
  • 2-3 lžíce sádla nebo oleje
  • 400-500 g zeleniny podle chuti
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na kostky a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme cibuli, zarestujeme, po chvíli dáme česnek a koření, chvilku orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přiklopíme pokličkou, dusíme do změknutí masa téměř do vysmahnutí vody. Přidáváme postupně pokrájenou zeleninu, použila jsem: mrkev, celer, kapustičky, brokolicové stonky a cuketu. Zelenina musí zůstat křupavá. Podáváme s bramborami.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání