14 února 2017

Vepřová krkovice na žampionech

Rozpis:
  • 4 plátky vepřové krkovice (nebo kýty, kuřecího)
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
  • 4-5 lžic strouhanky
  • hrst žampionů
  • pepř, sůl, mletý kmín
Postup:
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a ještě jednou naklepeme, tentokrát ve strouhance. Plátky vložíme do horkého sádla (oleje) a z obou stran opečeme. Maso přendáme na talíř a ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na drobné klínky. Přidáme pokrájené žampiony a krátce zarestujeme. Žampiony s cibulí vložíme do remosky, poklademe orestovanými plátky masa, posypeme kmínem a zalijeme horkou vodou, která by měla být cca 1 cm nad maso. Remosku přiklopíme víkem a pečeme do změknutí masa. Strouhanka se rozvaří a vytvoří se žampiony a cibulí výbornou omáčku.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...