Rozpis:
- 4 plátky vepřové krkovice (nebo kýty, kuřecího)
- 1 cibule
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 4-5 lžic strouhanky
- hrst žampionů
- pepř, sůl, mletý kmín
Postup:
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a ještě jednou naklepeme, tentokrát ve strouhance. Plátky vložíme do horkého sádla (oleje) a z obou stran opečeme. Maso přendáme na talíř a ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na drobné klínky. Přidáme pokrájené žampiony a krátce zarestujeme. Žampiony s cibulí vložíme do remosky, poklademe orestovanými plátky masa, posypeme kmínem a zalijeme horkou vodou, která by měla být cca 1 cm nad maso. Remosku přiklopíme víkem a pečeme do změknutí masa. Strouhanka se rozvaří a vytvoří se žampiony a cibulí výbornou omáčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat