21 února 2017

Rychlý sulc

Rozpis:
  • 600 g vařené libové vepřové plece
  • 100 g vařené mrkve
  • 50 g vařeného celeru
  • 50 g vařených brokolicových stonků
  • 1 malá cibule
  • 3 vařená vejce
  • 900 ml vývaru z masa
  • 3 balíčky želatiny na vaječnou tlačenku
  • 3 bobkové listy
  • 2-3 kuličky nového koření
  • 8 kuliček pepře
  • 1 malá cibule do vývaru
  • sůl, ocet
Postup:
Maso omyjeme, vložíme do papiňáku nebo do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, dáme koření, cibuli a vaříme do změknutí masa. Zeleninu drobně nakrájíme a povaříme, cibuli pouze spaříme vařící vodou.
Uvařené maso po zchladnutí nakrájíme na kousky 1,5-2 cm. Vývar přecedíme, necháme zcela vychladit a odstraníme případný tuk.
Z vývaru odměříme 900 ml. Z tohoto množství si odložíme 2 velké naběračky a v nich necháme nabobtnat želatinu. Zbytek vývaru dáme na plotýnku a přivedeme do varu, odstavíme a v něm rozmícháme namočenou želatinu. Mícháme do rozpuštění želatiny a potom vložíme nakrájené maso a zeleninu. Promícháme, část huspeniny nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií, poklademe půlkami vajec a zalijeme zbytkem huspeniny. Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání