- 200 ml oleje
- 4 vejce
- 200 ml cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 kokosové pudinkové prášky
- 2 čokoládové pudinkové prášky
- 1 prášek do pečiva
- máslo na vymazání formy
- strouhanku na vysypání formy
- višňový nebo jahodový džem
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukry do husté pěny, vmícháme olej, mouku a přášek do pečiva. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné části vmícháme kokosové pudinky a polovinu sněhu ze čtyř bílků. Do druhé poloviny vmícháme čokoládové pudinky a zbytek sněhu z bílků. Těsto lijeme malými naběračkami nebo lžícemi do vymazané remoskové formy (nebo dortové). Postupujeme od středu formy a střídáme světlé a tmavé těsto. Vznikne nám pruhování. Špejlí můžeme promíchat a vznikne mramorování. Remosku si zapneme 5-10 minut před pečením. Formu s těstem vložíme na stojánek, přiklopíme a pečeme. Můžeme péct v dortové formě, vkládáme do trouby vyhřáté na 160-170°C. Upečení můžeme vyzkoušet špejlí.
Upečený korpus necháme chvilku stát ve formě a přendáme na mřížku vychladnout. Potom ho prokrojíme a pomažeme silnější vrstvou džemu. Podáváme potřený nebo pouze nazdobený šlehačkou.
Inspirace: Kuchařka J. Bohdalové.
Žádné komentáře:
Okomentovat