Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 70 g cukru moučky
- 90 g strouhaných lískových oříšků
- 140 g másla (hery)
- 1 žloutek
- citronová kůra
Karamelový krém:
- 150 g másla
- 1/2 konzervy svařeného salka
- 2-3 lžíce strouhaných lískových oříšků
- hladká mouka na vyvalování těsta
- karamelová poleva
- marcipánové kytičky na dozdobení
Postup:
Z mouky, cukru, oříšků, hery, žloutku a citronové kůry zaděláme na vále hladké nelepivé těsto a necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát 3 mm silný, formičkou vykrajujeme oválky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut.
Vyšleháme změklé máslo se salkem ( salko vaříme 2 hodiny ve vodní lázni nebo nebo 1 hodinu v papiňáku) a zašleháme oříšky. Vychladlé oválky naplníme, máčíme vrchní stranu v karamelové polevě a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat