07 prosince 2016

Karamelové oválky

Rozpis:
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučky
  • 90 g strouhaných lískových oříšků
  • 140 g másla (hery)
  • 1 žloutek
  • citronová kůra

Karamelový
krém:
  • 150 g másla
  • 1/2 konzervy svařeného salka
  • 2-3 lžíce strouhaných lískových oříšků
  • hladká mouka na vyvalování těsta
  • karamelová poleva
  • marcipánové kytičky na dozdobení
Postup:
Z mouky, cukru, oříšků, hery, žloutku a citronové kůry zaděláme na vále hladké nelepivé těsto a necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát 3 mm silný, formičkou vykrajujeme oválky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut.
Vyšleháme změklé máslo se salkem ( salko vaříme 2 hodiny ve vodní lázni nebo nebo 1 hodinu v papiňáku) a zašleháme oříšky. Vychladlé oválky naplníme, máčíme vrchní stranu v karamelové polevě a dozdobíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání