Rozpis světlý korpus:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
Kakaový korpus:
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 2 lžíce vlažné vody
- 1 lžíce oleje
Krém:
- 3/4 l mléka
- 3 vanilkové pudinkové prášky
- 2 lžíce cukru krupice
- 500 g másla
- 150-200 g cukru moučky
- rum
Krém pod potahovou hmotu:
- 100 g másla
- 2 lžíce svařeného salka
- Smartflex Velvet - potahovací hmota
- čokoláda
Postup:
Na korpus ušleháme bílky dotuha, přidáme cukr a šleháme než se rozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky, vodu, olej a nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na hluboký plech (30x37) s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme do zlatava.
Kakaový korpus uděláme stejně, ale pouze z poloviční dávky a část mouky nahradíme kakaem.
Na krém si uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem, zašleháme vychladlý pudink a dochutíme rumem.
Z každého korpusu vykrájíme (třeba podle pokličky - 16 cm) 2 celé kruhy a dva půlkruhy. Korpusy barevně skládáme a promazáváme krémem. Dole i nahoře musí být celé kolečko. Po promazání vložíme do chladničky ztuhnout.
Ze zbytku krému, rozdrobených odkrojků piškotu a trošky rumu si uděláme tzv. punčovinu. Punčovina musí být hustá, zarovnáme s ní nerovnosti a já jsem z ní dotvarovala vrch hrnku. Opět necháme zatuhnout a potřeme máslem ušlehaným se salkem. Po opětovném zatuhnutí potáhneme potahovkou, dozdobíme a připevníme ucho hrnku, které jsme si udělali z potahovky alespoň den předem.
Žádné komentáře:
Okomentovat