Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 130 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
Krém:
- 700 ml mléka
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 vanilkové pudinky
- 1,5 kostky másla (375 g)
- 150-200 g cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- rum
Na dozdobení:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- strouhaná čokoláda
Postup:
Nejprve si uvaříme pudink na náplň. Půl litru mléka nalijeme do kastrolu, přidáme cukr a do horkého přilijeme zbytek mléka s rozmíchanými pudinky, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny. V misce smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, vysypeme přes síto do vaječné pěny, přidáme olej a promícháme. Těsto nalijem na plech s pečícím papírem nebo vystříkaný olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10-15 minut. Po upečení necháme chvilku stát a přendáme na mřížku vychladnout.
Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vychladlý pudink, rum a našleháme. Polovinu krému odložíme a do druhé přesijeme kakao a našleháme.
Vychladlý piškot přendáme na čistý plech, potřeme světlým krémem a vložíme do ledničky vychladnout. Na světlý krém natřeme tmavý a opět necháme vychladit v ledničce.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou nazdobíme na povrchu. Nakonec řezy posypeme strouhanou čokoládou. Před krájením necháme vychladit v lednici.
Piškotový korpus jsem pekla na plechu 38x25 cm.
Žádné komentáře:
Okomentovat