06 listopadu 2016

Bílkové oříškové řezy


Rozpis:
  • 10 bílků
  • špetka soli
  • 300 g cukru
  • 150 g mletých lískových oříšků
  • 70 g rozpuštěného vlažného másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička prášku do pečiva
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 130 g moučkového cukru
  • 100 g strouhané čokolády
  • 200 g mletých lískových oříšků
  • 100 ml rumu
Poleva:
  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 g Omegy
  • oříšky na zdobení
Postup:
Z bílků, cukru a špetky soli ušleháme hustý sníh. Přišleháme mouku s práškem do pečiva, strouhané oříšky, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme vlažné máslo. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při teplotě 160°C 25-30 minut.
Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vešleháme zchladlý pudink. Přidáme mleté oříšky, strouhanou čokoládu, rum a opět vyšleháme.
Vychladlý piškot potřeme krémem a vložíme do ledničky ztuhnout. Potom rozkrájíme na kostky, namáčíme vršek do čokoládové polevy a dozdobíme oříškem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání