- 10 bílků
- špetka soli
- 300 g cukru
- 150 g mletých lískových oříšků
- 70 g rozpuštěného vlažného másla
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém:
- 300 ml mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 130 g moučkového cukru
- 100 g strouhané čokolády
- 200 g mletých lískových oříšků
- 100 ml rumu
Poleva:
- 150 g čokolády na vaření
- 50 g Omegy
- oříšky na zdobení
Postup:
Z bílků, cukru a špetky soli ušleháme hustý sníh. Přišleháme mouku s práškem do pečiva, strouhané oříšky, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme vlažné máslo. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při teplotě 160°C 25-30 minut.
Z mléka, krupicového cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vešleháme zchladlý pudink. Přidáme mleté oříšky, strouhanou čokoládu, rum a opět vyšleháme.
Vychladlý piškot potřeme krémem a vložíme do ledničky ztuhnout. Potom rozkrájíme na kostky, namáčíme vršek do čokoládové polevy a dozdobíme oříškem.
Žádné komentáře:
Okomentovat