21 listopadu 2016

Dušená kapusta


Rozpis:
  • 400 g kapusty
  • 80 g slaniny
  • 15 g sádla
  • 1 střední cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
Postup:
Kapustu nakrájíme na proužky, krátce povaříme a zcedíme. Část vody z vaření si odložíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky a vyškvaříme na kousíčku sádla. Přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita, přidáme plátky česneku, krátce osmahneme a zasypeme hladkou moukou. Znovu osmahneme a zalijeme částí odložené vody. Po krátkém povaření přidáme kapustu, osolíme a opepříme. Za občasného zamíchání vaříme do změknutí kapusty.
Podáváme se steakem z krkovice zde



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání