27 listopadu 2016

Amareto řezy

Rozpis piškot:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce Amareta
Krém:
  • 500 ml mléka

  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 250 g másla
  • 100 g cukru moučky
  • cca 4 lžíce Amareta
Poleva:
  • 70 g čokolády na vaření
  • 20-30 g tuku
  • 1 lžíce oleje
  • strouhaná čokoláda na posypání boku řezů
  • marcipánové kytičky na dozdobení
Postup:
Nejprve si uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku, lžíce krupicového cukru a necháme vychladnout.
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, Amareto a zamícháme. Těsto urovnáme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem mírně postříkaným olejem ve spreji. Upečeme při teplotě 160-170°C do zlatava. Piškotový plát přendáme s papírem na mřížku vychladnout.
Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a po částech vešleháme vychladlý pudink a nakonec Amareto.
Vychladlý piškot rozkrojíme podélně na čtyři pruhy (7,5 cm).Dva pruhy potřeme krémem a přiklopíme zbývajícími dvěma pruhy a necháme v ledničce zatuhnout. Potom potřeme také boky a posypeme strouhanou čokoládou. Okraje řezů ohraničíme krémem pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a opět vychladíme.
Čokoládu rozpustíme s tukem a olejem ve vodní lázni, po mírném vychladnutí nalijeme na olemovaný povrch a dozdobíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...