Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 160 g polohrubé mouky
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce Amareta
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 1 lžíce cukru krupice
- 250 g másla
- 100 g cukru moučky
- cca 4 lžíce Amareta
Poleva:
- 70 g čokolády na vaření
- 20-30 g tuku
- 1 lžíce oleje
- strouhaná čokoláda na posypání boku řezů
- marcipánové kytičky na dozdobení
Postup:
Nejprve si uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku, lžíce krupicového cukru a necháme vychladnout.
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, Amareto a zamícháme. Těsto urovnáme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem mírně postříkaným olejem ve spreji. Upečeme při teplotě 160-170°C do zlatava. Piškotový plát přendáme s papírem na mřížku vychladnout.
Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a po částech vešleháme vychladlý pudink a nakonec Amareto.
Vychladlý piškot rozkrojíme podélně na čtyři pruhy (7,5 cm).Dva pruhy potřeme krémem a přiklopíme zbývajícími dvěma pruhy a necháme v ledničce zatuhnout. Potom potřeme také boky a posypeme strouhanou čokoládou. Okraje řezů ohraničíme krémem pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a opět vychladíme.
Čokoládu rozpustíme s tukem a olejem ve vodní lázni, po mírném vychladnutí nalijeme na olemovaný povrch a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat