28 října 2016

Sriracha - chilli omáčka

Rozpis:
  • 300 g chilli papriček
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1,5 lžičky mořské soli
  • 2 lžíce vody
  • 60 ml jablečného octa
Postup:
Z papriček odřízneme stopky a celé i se semeníkem je umixujeme s česnekem, solí, cukrem a dvěma lžícemi vody. Vložíme do vyvařené zavařovací láhve a necháme na teplém tmavém místě 5 dní kvasit. Každý den zamícháme a znovu zakryjeme zlehka víčkem.
Po pěti dnech by se měly vytvořit bublinky a pasta bude působit nadýchaně. Přendáme do mixéru, spolu s octem rozmixujeme do hladka a přes kovový cedník propasírujeme.
Hotovou pastu uložíme do vyvařených skleniček a uzavřeme víčkem. Skladovaná v ledničce vydrží několik měsíců.
Inspirace: z internetu.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání