- 3 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 120 g jogurtu
- 50-80 g cukru moučky
- želatinový ztužovač
- 120- 150 g višňového kompotu bez pecek
Postup:
Cukr ušleháme s vejci do husté pěny a zlehka vmícháme mouku. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C, pečeme cca 9 minut.
Z vychladlého piškotového plátu vykrojíme obdélníky podle velikosti formy hřbetu (15x25 a druhý 10x25 cm). Formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme větší piškotový plát.
Na krém ušleháme smetanu, potom zlehka vmícháme cukr a jogurt (dávám hustý - řeckého typu). Do krému přidáme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu a nakonec okapaný višnový kompot.
Krém nalijeme do formy vyložené piškotovým plátem a přikryjeme menším obdélníkem. Necháme v lednici ztuhnout - nejlépe do druhého dne.
Žádné komentáře:
Okomentovat