11 září 2016

Malinový dort

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 90 g cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1,5 lžíce vody
  • 300 g malinového protlaku
  • 150 g cukru
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 5 lžic mléka
  • 8 plátků želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače smetany
  • maliny a cukrová srdíčka na dozdobení
Postup:
Ušleháme bílky dotuha, přidáme cukr a šleháme, než se rozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky, vodu, olej a nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy (23 cm) a pečeme při teplotě 160-170°C cca 20 minut. Po krátkém zchladnutí přendáme korpus vychladnout na mřížku.
Maliny prolisujeme přes síto. Plátkovou želatinu namočíme na 10 minut do studené vody. Vychladlý piškotový korpus vložíme zpět do čisté formy. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, malinový protlak a vytvoříme krém. Do druhé mísy nalijeme horké (ne vařící) mléko a v něm rozpustíme vyždímanou želatinu. Do rozpuštěné přidáme část připraveného krému, promícháme a vše vmícháme do mísy se zbytkem krému. Potom ho nalijeme do formy na korpus a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.
Dort před vyndáním z formy obřízneme tenkým nožem a přendáme na tác. Ušleháme vychlazenou smetanu se ztužovačem. Celý dort potřeme šlehačkou a dozdobíme


.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...