20 září 2016

Držková polévka z kotrče

Rozpis:
  • 500- 600 g kotrče
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2-3 lžíce sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • majoránka, petrželka
  • pepř, sůl
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1,5 litru vody
Postup:
Kotrč důkladně očistíme, v několika vodách omyjeme a nakrájíme. Vložíme do hrnce a vaříme 20-30 minut. V kastrole na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, nasypeme mouku a uděláme jíšku. Přidáme papriky, kmín, pepř, česnek a krátce zarestujeme. Po vychladnutí zalijeme vodou, ve které jsme vařili kotrč, provaříme a nalijeme do hrnce s kotrčem. Přidáme masox, asi 10 minut provaříme a před koncem varu přisypeme majoránku a pokrájenou petrželku. Podle potřeby dochutíme a dosolíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání