Rozpis:
- 500- 600 g kotrče
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádla
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 2-3 lžíce sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- majoránka, petrželka
- pepř, sůl
- 1 kostka hovězího bujónu
- 2-3 stroužky česneku
- 1,5 litru vody
Postup:
Kotrč důkladně očistíme, v několika vodách omyjeme a nakrájíme. Vložíme do hrnce a vaříme 20-30 minut. V kastrole na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, nasypeme mouku a uděláme jíšku. Přidáme papriky, kmín, pepř, česnek a krátce zarestujeme. Po vychladnutí zalijeme vodou, ve které jsme vařili kotrč, provaříme a nalijeme do hrnce s kotrčem. Přidáme masox, asi 10 minut provaříme a před koncem varu přisypeme majoránku a pokrájenou petrželku. Podle potřeby dochutíme a dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat