14 srpna 2016

Vepřová krkovice na grilu

Rozpis:
  • 1,80 kg vepřové krkovice bez kosti

  • 1 velká palička česneku
  • 4-5 cibulí
  • olej
  • pepř, sůl, kmín
Postup:
Umytou a osušenou krkovici nakrájíme na 2 cm plátky, ale nedokrojíme. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Mezi plátky masa vkládáme česnek a cibuli nakrájené na plátky. Nakonec maso přimáčkneme k sobě do původního tvaru krkovice. Alobal mírně polijeme olejem, poklademe pokrájeným česnekem a cibulí. Vložíme krkovici, zabalíme a dobře uzavřeme spoje, aby nám při grilování nevytékala šťáva. Takto zabalenou krkovici uložíme v chladničce do druhého dne. Grilujeme (nejlépe na grilu s poklopem) cca 1,5 hodiny a občas otočíme. Ugrilovanou krkovici necháme ještě 5-10 minut zabalenou v alobalu odležet.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání