Rozpis:
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 10 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 1,5 lžíce vody
- 1,5 lžíce oleje
- 750 ml smetany ke šlehání
- 3 ztužovače šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 velký meruňkový kompot
- čokoláda na dozdobení
Postup:
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a šleháme, než se cukr rozpustí. Postupně zašleháme žloutky, olej a vodu. Do směsi prosijeme mouku s kakaem a ručně zamícháme. Vzniklé těsto přendáme do dortové formy vystříkané olejem ve spreji nebo vymazané a vysypané jemnou strouhankou. Vložíme do trouby vyhřáté na 160-170°C a upečeme.
Kompotované meruňky necháme na sítu okapat. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem dohusta. Vychladlý dortový korpus prokrojíme, potřeme mírně šlehačkou a poklademe okapanými meruňkami. Potřeme opět šlehačkou a přikryjeme druhou částí korpusu. Celý dort potřeme zbývající šlehačkou, posypeme čokoládou a dozdobíme meruňkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat