18 srpna 2016

Lečo s hořčicí bez konzervace

Rozpis:
  • 1 kg cibule
  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 150 - 200 ml oleje
  • 35 g soli
  • 35 g cukru
  • 200 g plnotučné hořčice
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájíme, rajčata je možno oloupat. Do hrnce dáme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme papriky, podusíme - pustí dostatečně šťávu. Přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme kelímek hořčice a provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při přípravě marmelády. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání