08 srpna 2016

Křehký broskvový koláč

Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 180 g másla (hery)
  • 60 g cukru moučky
  • 3 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2-3 lžíce mléka (podle potřeby)
  • 3 bílky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 vrchovaté lžíce mletých ořechů:
  • špetka skořice
  • 3-4 broskve (podle velikosti)
Postup:
Do mísy přesijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukry, změklé máslo a žloutky. Zaděláme těsto a vložíme do ledničky cca na hodinku vychladnout. Z těsta odebereme asi 1/3 a vložíme zpět do ledničky. Z druhého dílu těsta vyválíme plát a přeneseme do koláčové formy (28 cm). Posypeme mletými ořechy, poklademe kousky broskví a posypeme skořicí. Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Pěnou potřeme broskve a postrouháme vychlazeným zbytkem těsta z lednice. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25-30 minut do zezlátnutí. Necháme chvilku odpočinout a přeložíme na mřížku vychladnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání