06 srpna 2016

Kakaová roláda s tvarohovým krémem

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 120 g cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
Tvarohový krém:
  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka podle chuti (cca 40 g)
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • kanadské borůvky
  • strouhaná čokoláda
Postup:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přesijeme do ní hladkou mouku smíchanou s kakaem a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme 12-15 minut, nesmíme přesušit. Upečený plát přendáme i s papírem na mřížku vychladnout.
Ušleháme tvaroh s cukrem a přimícháme želatinový ztužovač podle návodu na obalu. Piškotový plát potřeme částí krému (asi 1/3 si necháme na potření povrchu), posypeme borůvkami a pomocí pečícího papíru zabalíme do rolády. Povrch potřeme zbytkem krému a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v ledničce zatuhnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání