26 července 2016

Tiramisu roláda

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 5 lžíc polohrubé mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • 6 lžic cukru
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 3-4 lžíce cukru moučky
  • 9 dlouhých cukrářských piškotů
  • 120-150 ml silné kávy
  • Amareto likér
  • kakao na posypání
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Postupně zašleháváme žloutky. Nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 10 minut. Upečený plát přendáme s papírem na mřížku vychladnout.
Uvaříme silnou rozpustnou kávu a po vychladnutí přilijeme podle chuti Amareto. Mascarpone ušleháme s cukrem. Smetanu ušleháme se ztužovačem dotuha a zlehka vmícháme do připraveného mascarpone. Část krému si odložíme na potření povrchu rolády a dozdobení.
Piškotový plát potřeme krémem a poklademe piškoty namočenými v kávě. Pomocí pečícího papíru zavineme roládu. Potřeme krémem, posypeme kakaem a dozdobíme zbytkem krému.
Roládu vložíme do ledničky ztuhnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání