Rozpis:
- 6 vajec
- 5 lžíc polohrubé mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 6 lžic cukru
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 3-4 lžíce cukru moučky
- 9 dlouhých cukrářských piškotů
- 120-150 ml silné kávy
- Amareto likér
- kakao na posypání
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Postupně zašleháváme žloutky. Nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 10 minut. Upečený plát přendáme s papírem na mřížku vychladnout.
Uvaříme silnou rozpustnou kávu a po vychladnutí přilijeme podle chuti Amareto. Mascarpone ušleháme s cukrem. Smetanu ušleháme se ztužovačem dotuha a zlehka vmícháme do připraveného mascarpone. Část krému si odložíme na potření povrchu rolády a dozdobení.
Piškotový plát potřeme krémem a poklademe piškoty namočenými v kávě. Pomocí pečícího papíru zavineme roládu. Potřeme krémem, posypeme kakaem a dozdobíme zbytkem krému.
Roládu vložíme do ledničky ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat