13 července 2016

Sýrové bulky

Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 400 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g Goudy
  • mouka na vál
  • 1 vejce na potírání
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek - do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme 100 ml vlažného mléka a necháme nakynout. Přilijeme zbytek vlažného mléka, nasypeme mouku, dáme olej, sůl a v robotu nebo ručně zaděláme těsto. Necháme na teplém místě vykynout 30 - 45 minut. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, trochu propracujeme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku, přeložíme na plech s pečícím papírem a necháme asi 10 minut nakynout. Bulky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme nahrubo strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 18 - 20 minut do zezlátnutí sýra.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání