- 500 g hladké mouky
- 400 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 2 lžíce oleje
- 150 g Goudy
- mouka na vál
- 1 vejce na potírání
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek - do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme 100 ml vlažného mléka a necháme nakynout. Přilijeme zbytek vlažného mléka, nasypeme mouku, dáme olej, sůl a v robotu nebo ručně zaděláme těsto. Necháme na teplém místě vykynout 30 - 45 minut. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, trochu propracujeme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku, přeložíme na plech s pečícím papírem a necháme asi 10 minut nakynout. Bulky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme nahrubo strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 18 - 20 minut do zezlátnutí sýra.
Žádné komentáře:
Okomentovat