19 června 2016

Vepřové kousky v zelenině

Rozpis:
  • 300 g vepřového masa
  • 1 lžíce solamylu
  • 150 g mrkve
  • 150 g papriky
  • 7 růžičkových kapustiček
  • 200 g cukety
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • olej
  • 1 neplná lžíce cukru
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce lístků citronového tymiánu
Postup:
Do horké pánve vložíme máslo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme pokrájenou mrkev, kapustičky a zasypeme troškou cukru . Restujeme, cukr mírně zkaramelizuje a přidáme 1-2 lžíce citronové šťávy. Postupně přidáváme plátky česneku, pokrájenou cibuli, papriku a cuketu. Každý druh zeleniny krátce orestujeme. Podlijeme cca 100 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme tymián a opět krátce povaříme. Mezi tím, co jsme připravovali zeleninu, pokrájené kousky masa opepříme, osolíme a obalíme v solamylu. Obalené maso zprudka opečeme na trošce oleje. Opečené vložíme do zeleniny a krátce provaříme. Dochutíme a můžeme přidat i kapku chilli omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání