22 června 2016

Novohradské plátky

Rozpis:
  • 600 - 700 g vepřové krkovice bez kosti
  • 250 g tvrdých hub
  • 2 zelené papriky
  • 3 - 4 rajčata
  • 2 střední cibule
  • 1 malá feferonka
  • celý a mletý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • mletá paprika, sůl
  • 1 lžíce sádla
Postup:
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi potřené lžící sádla. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku. Přidáme kolečka cibule, pokrájené houby, papriky, feferonku, koření, přisolíme a navrch poklademe plátky rajčat. Vložíme do trouky vyhřáté na 175 - 180°C a pečeme do změknutí masa. V průběhu pečení poléváme výpekem a obracíme. Podáváme s rýží, hranolky a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...