Rozpis:
- 600 - 700 g vepřové krkovice bez kosti
- 250 g tvrdých hub
- 2 zelené papriky
- 3 - 4 rajčata
- 2 střední cibule
- 1 malá feferonka
- celý a mletý pepř
- nové koření
- bobkový list
- mletá paprika, sůl
- 1 lžíce sádla
Postup:
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi potřené lžící sádla. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku. Přidáme kolečka cibule, pokrájené houby, papriky, feferonku, koření, přisolíme a navrch poklademe plátky rajčat. Vložíme do trouky vyhřáté na 175 - 180°C a pečeme do změknutí masa. V průběhu pečení poléváme výpekem a obracíme. Podáváme s rýží, hranolky a pod.
Žádné komentáře:
Okomentovat