30 června 2016

Teriyaki kuřecí prsa


Rozpis omáčka:
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžíce čili omáčky (i více)
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce škrobu (solamylu)
  • 6 lžic oleje
  • 600 g kuřecích prsíček
Postup:
Smícháme sojovou omáčku, med, vinný ocet, čili omáčku a trošku mletého zázvoru.
Omyté kuřecí maso osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ve škrobu. Na pánvi s horkým olejem po částech maso orestujeme. Orestované vrátíme zpět do pánve, zalijeme připravenou omáčkou a krátce provaříme. Pokud chceme omáčky víc, přilijeme cca 100 ml vody, je-li potřeba, dohustíme ještě škrobem.
Podáváme s rýží.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání