05 června 2016

Dort s jahodami

Rozpis piškot:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička oleje
Jahodový krém:
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 120 g cukru moučky
  • 300 g jahod
  • 1,5 sáčku želatinového ztužovače za studena
  • pokrájené jahody na zdobení
  • želatinová poleva z 250 ml vody
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
Postup:
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Přišleháme mouku a nakonec vmícháme olej. Těsto nalijeme do formy (28 cm) vystříkané olejem ve spreji nebo vymazané a vysypané. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Mascarpone, tvaroh, cukr vyšleháme a přišleháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu na obalu a také podle návodu vmícháme do krému.
Vychladlý dortový korpus vrátíme zpět do umyté formy, navrstvíme jahodový krém a necháme v ledničce zatuhnout. Na zatuhlý krém položíme kruh z formy 24 cm, dovnitř rozložíme nakrájené jahody a zalijeme želatinovou polevou z 250 ml oslazené vody (polevu si připravíme podle návodu na sáčku) a opět vložíme do ledničky.
Po zatuhnutí pomocí nože uvolníme nejprve vrchní obruč, potom i spodní a dort přendáme na tác.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a potřeme boky dortu. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou dort dozdobíme.
Podáváme vychlazený.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...