17 června 2016

Cheesecake s karamelovým Salkem

Rozpis spodní část:
  • 100 g másla
  • 170 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany
Tvarohová hmota:
  • 50 g změklého másla
  • 800 g tvarohu
  • 160 g cukru krupice
  • 4 velká vejce
  • 50 g polohrubé mouky
  • 250 g Karamela Condé
Poleva:
  • 100 g bílé čokolády
  • cca 150 g Karamela Condé (zbytek z plechovky)
Postup:
Do mísy dáme hladkou mouku, změklé máslo, kakao, cukr, žloutek, smetanu a z těchto ingrediencí uděláme drobenku. Na dno dortové formy (24 cm) vložíme pečící papír, nasypeme drobenku a urovnáme.
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přišleháváme tvaroh, změklé máslo a mouku. Do dobře našlehané hmoty vešleháme Karamelo Condé. Hmotu nalijeme do formy a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a pečeme cca 40 minut. Po upečení obřízneme boční díl formy a odstraníme. Koláč necháme vychladnout a přeložíme z papíru na tác. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu se zbytkem Karamela a koláč polevou potřeme.
Inspirace z internetu.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání