Rozpis spodní část:
- 100 g másla
- 170 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 žloutek
- 1 lžíce smetany
Tvarohová hmota:
- 50 g změklého másla
- 800 g tvarohu
- 160 g cukru krupice
- 4 velká vejce
- 50 g polohrubé mouky
- 250 g Karamela Condé
Poleva:
- 100 g bílé čokolády
- cca 150 g Karamela Condé (zbytek z plechovky)
Postup:
Do mísy dáme hladkou mouku, změklé máslo, kakao, cukr, žloutek, smetanu a z těchto ingrediencí uděláme drobenku. Na dno dortové formy (24 cm) vložíme pečící papír, nasypeme drobenku a urovnáme.
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přišleháváme tvaroh, změklé máslo a mouku. Do dobře našlehané hmoty vešleháme Karamelo Condé. Hmotu nalijeme do formy a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a pečeme cca 40 minut. Po upečení obřízneme boční díl formy a odstraníme. Koláč necháme vychladnout a přeložíme z papíru na tác. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu se zbytkem Karamela a koláč polevou potřeme.
Inspirace z internetu.
Žádné komentáře:
Okomentovat