21 května 2016

Vepřové kotlety se sýrem a zakysankou

Rozpis:
  • 4 vepřové kotlety
  • 30 g másla, 
  • 1 lžíce oleje
  • pepř, sůl, citronový tymián
  • 300 ml vývaru (vody)
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g strouhaného sýra
Postup:
Na másle s olejem zprudka opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Posypeme nasekaným tymiánem a zalijeme horkým vývarem nebo vodou. Za občasného obracení masa dusíme do změknutí. Strouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a vzniklou směsí potřeme kotlety. Zapékáme v troubě vyhřáté na cca 180°C do zezlátnutí.
Podáváme třeba se šťouchanými bramborami a ochucenou zeleninou.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání