Rozpis piškot:
- 5 vajec
- 150 g cukru moučky
- 150 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce oleje
Krém:
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 250 g másla
- 80 g cukru (i víc - podle chuti)
- 20 g kakaa
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přišleháme olej a přesátou mouku s kakaem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků ušlehaný dotuha se špetkou soli. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 - 18 minut. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Ušleháme 250 g másla s cukrem a kakaem, po lžících vešleháme vychladlou kaši a vzniklý krém vyšleháme.
Vychladlý piškot podélně prořízneme, spodní díl potřeme částí krému a přiklopíme vrchní díl. Boky a povrch potřeme druhou částí krému, urovnáme a vložíme do ledničky vychladit. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem, vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a dort dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat