Rozpis:
- 1/2 kapra
Marináda:
- 4 lžíce vody
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 3/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/3 lžičky soli
- 1 lžička papriky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 5 stroužků lisovaného česneku
Na obalení:
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžičky sladké papriky
- olej na smažení
Postup:
Očištěného a omytého kapra zbavíme velkých kostí. Odstraníme spodní část břicha ( je tučná) a vzniklý plát nakrájíme na proužky.
Z uvedených ingrediencí dobře promícháme marinádu, proužky kapra do ní vložíme a necháme marinovat cca 3 hodiny.
V misce smícháme mouku se solamylem a paprikou, namarinované proužky kapra ve směsi obalíme. Smažíme ve větší vrstvě oleje, abychom nemuseli hranolky obracet. Po usmažení necháme na ubrousku okapat.
Inspirace z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat