11 května 2016

Kapří hranolky

Rozpis:
  • 1/2 kapra
Marináda:
  • 4 lžíce vody
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/3 lžičky soli
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 stroužků lisovaného česneku
Na obalení:
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • olej na smažení
Postup:
Očištěného a omytého kapra zbavíme velkých kostí. Odstraníme spodní část břicha ( je tučná) a vzniklý plát nakrájíme na proužky.
Z uvedených ingrediencí dobře promícháme marinádu, proužky kapra do ní vložíme a necháme marinovat cca 3 hodiny.
V misce smícháme mouku se solamylem a paprikou, namarinované proužky kapra ve směsi obalíme. Smažíme ve větší vrstvě oleje, abychom nemuseli hranolky obracet. Po usmažení necháme na ubrousku okapat.
Inspirace z internetu - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání