- 1 kg koňského masa
- 6 velkých cibulí
- 2 vrchovaté lžíce sádla
- 8 stroužků česneku
- 3 lžičky sladké papriky
- pálivá paprika podle chuti
- pepř, mletý kmín
- majoránka a sůl
- 1 vrchovatá lžíce mouky na zahuštění nebo strouhaný chléb
Postup:
Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, vložíme omyté na kostky nakrájené maso a orestujeme. Přidáme koření, česnek, sůl a krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí. Koňské maso se vaří dlouho, je dobré ho přendat do papiňáku a tím si urychlíme přípravu. Měkké maso vydusíme na šťávu, orestujeme moukou, zalijeme vodou a cca 10 minut povaříme. Před podáváním podle potřeby dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat