14 května 2016

Guláš z koňského masa


Rozpis:
  • 1 kg koňského masa
  • 6 velkých cibulí
  • 2 vrchovaté lžíce sádla
  • 8 stroužků česneku
  • 3 lžičky sladké papriky
  • pálivá paprika podle chuti
  • pepř, mletý kmín
  • majoránka a sůl
  • 1 vrchovatá lžíce mouky na zahuštění nebo strouhaný chléb
Postup:
Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, vložíme omyté na kostky nakrájené maso a orestujeme. Přidáme koření, česnek, sůl a krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí. Koňské maso se vaří dlouho, je dobré ho přendat do papiňáku a tím si urychlíme přípravu. Měkké maso vydusíme na šťávu, orestujeme moukou, zalijeme vodou a cca 10 minut povaříme. Před podáváním podle potřeby dochutíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání