- 500 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- 250 - 270 ml vlažného mléka
- 1 - 2 starší rohlíky
- 1 lžička cukru
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z trošky mléka, cukru a droždí. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme sůl, přidáme vejce, zkynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Robotem nebo ručně vypracujeme těsto, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a opatrně vmícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva knedlíky a necháme ještě asi 5 minut nakynout. Potom je vložíme do vroucí vody a vaříme 18 - 20 minut. Uvařený knedlík zkusíme špejlí nebo rozříznutím. Po vyjmutí knedlíků z vody je propícháme špejlí nebo velkou vidličkou na maso, aby se nesrazily.
Žádné komentáře:
Okomentovat