14 května 2016

Houskové knedlíky z droždí

Rozpis:

  • 500 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kostky droždí
  • 250 - 270 ml vlažného mléka
  • 1 - 2 starší rohlíky
  • 1 lžička cukru
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z trošky mléka, cukru a droždí. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme sůl, přidáme vejce, zkynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Robotem nebo ručně vypracujeme těsto, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a opatrně vmícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva knedlíky a necháme ještě asi 5 minut nakynout. Potom je vložíme do vroucí vody a vaříme 18 - 20 minut. Uvařený knedlík zkusíme špejlí nebo rozříznutím. Po vyjmutí knedlíků z vody je propícháme špejlí nebo velkou vidličkou na maso, aby se nesrazily.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání