01 května 2016

Vepřová kýta s bylinkami a Hraškou

Rozpis:
  • 900 g vepřové kýty
  • 1 - 2 cibule
  • sádlo nebo olej
  • 3 - 4 lžíce Hrašky
  • sůl, pepř
  • hrst bylinek - medvědí gril + citronový tymián
  • vývar nebo voda
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na malé plátky a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v Hrašce a opečeme na sádle. Opečené plátky vyjmeme, na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a vložíme zpět opečené plátky. Posypeme pokrájenými listy medvědího česneku a odrhnutými lístky citronového tymiánu. Zalijeme horkým vývarem nebo vodou a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni do změknutí masa. Hraška zahustí omáčku a pokud je potřeba ještě dosolíme nebo dopepříme.
Hraška je moučka ze sušeného hrachu.
Z uvedeného množství je asi 6 porcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání