20 dubna 2016

Vaječné krokety

Rozpis:
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • sůl, mletý bílý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 4 lžíce strouhaného sýra
  • hrst sekané petrželky
Na obalování:
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • olej na smažení
Postup:
Z oleje a hladké mouky uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přilejeme mléko a povaříme 4 - 5 minut. Hustý bešamel dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a necháme vychladnout. Vejce oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme strouhaný sýr, bešamel, petržel a vše dobře promícháme. Vytvoříme válečky, obalíme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Potom krokety obalíme ve vejcích a strouhance ještě jednou. V rozehřátém oleji osmažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo pouze se zeleninou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání