Rozpis:
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 250 ml mléka
- sůl, mletý bílý pepř
- špetka muškátového oříšku
- 4 vejce vařená natvrdo
- 4 lžíce strouhaného sýra
- hrst sekané petrželky
Na obalování:
- hladká mouka
- strouhanka
- 2 vejce
- olej na smažení
Postup:
Z oleje a hladké mouky uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přilejeme mléko a povaříme 4 - 5 minut. Hustý bešamel dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a necháme vychladnout. Vejce oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme strouhaný sýr, bešamel, petržel a vše dobře promícháme. Vytvoříme válečky, obalíme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Potom krokety obalíme ve vejcích a strouhance ještě jednou. V rozehřátém oleji osmažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo pouze se zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat