17 dubna 2016

Dvoubarevná bábovka s brusinkami

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml šlehačky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 - 3 lžíce sušených pokrájených brusinek
  • gelová potravinářská barva
Postup:
V míse vyšleháme vejce s cukry elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně na nejnižším stupni zašleháme smetanu a mouku přesátou s kypřícím práškem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy. Druhou polovinu obarvíme gelovou barvou a přimícháme brusinky. Nalijeme do formy a pomocí vidličky zapracujeme do světlého těsta tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme cca 50 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout na mřížce.
Inspirace: Recepty Dr.Oetker




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání