27 února 2016

Augsburské řezy

Rozpis těsto:
  • 400 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g cukru moučky
  • 250 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce mléka
Náplň:
  • 3 žloutky
  • 4 bílky
  • 150 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce tekutého másla
Poleva:
  • 220 g čokolády na vaření
  • 150 ml smetany ke šlehání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme hladké těsto a vložíme na půl hodiny do ledničky. Potom ho rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme plát. Osvědčilo se mi vyválet pláty na pečícim papíru - snadněji se přenesou na plech.
Vyšleháme tvaroh, žloutky, cukry, pudink, máslo a zvolna vmícháme tuhý sníh z bílků.
Náplň rovnoměrne rozetřeme na plát těsta na plechu a zaklopíme druhým plátem, ze kterého stáhneme papír a vše propícháme špejlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25 minut.
Po vychladnutí koláč polijeme polevou, kterou připravíme rozmícháním čokolády a smetany do hladka ve vodní lázni a necháme zatuhnout.
Inspirace: Obľubené recepty



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání