10 března 2016

Žampiony plněné bílou klobásou

Rozpis:
  • žampiony
  • bílá klobása
  • sůl, pepř
  • koření Americké brambory
  • cibule
  • máslo
Postup:
Žampiony omyjeme, vylomíme nožky a oloupeme. Nožky žampionů si odložíme stranou. Klobouky osolíme, naplníme klobásou vymáčknutou ze střívka a nepatrně namočenou rukou uhladíme. Vložíme do zapékací misky, podlijeme několika lžícemi vody, přidáme kousky másla a mírně posypeme kořením. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C cca 15 minut.
Pokrájíme nožky žampionů a cibuli nadrobno. Do kastrolku dáme lžíci másla, osmahneme cibuli do sklovita, přidáme nožky žampionů, opět krátce osmahneme, zalijeme troškou vody a povaříme.
Zapečené žampiony odložíme na teplé místo, výpek slijeme do kastrolku s podušenými žampionovými nožkami a necháme šťávu téměř vysmahnout. Potom stáhneme z plotýnky a zamícháme kousek másla. Plněné žampiony podáváme s brambory, které přelijeme hotovou omáčkou z nožek.
Množství ingrediencí neuvádím, záleží na počtu strávníků.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání