13 ledna 2016

Třený koláč s hruškami

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 500 ml polohrubé mouky
  • 250 ml cukru krupice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 2 - 3 velké hrušky
  • máslo na vymazání formy
  • jemná strouhanka na vysypání formy
Postup:
Metličkou rozšleháme žloutky, smetanu a cukr. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec po částech do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli.
Těsto nalijeme do vymazané, vysypané koláčové formy a urovnáme. Hrušky podélně rozdělíme na 6 dílů, vykrojíme jadřince a poklademe na těsto ve formě. Doprostřed ukrojíme z hrušky plátek příčně. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 40 minut. Po upečení necháme koláč na mřížce vychladnout a přendáme na tác.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání