Rozpis:
- 4 vejce
- 500 ml polohrubé mouky
- 250 ml cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 - 3 velké hrušky
- máslo na vymazání formy
- jemná strouhanka na vysypání formy
Postup:
Metličkou rozšleháme žloutky, smetanu a cukr. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec po částech do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli.
Těsto nalijeme do vymazané, vysypané koláčové formy a urovnáme. Hrušky podélně rozdělíme na 6 dílů, vykrojíme jadřince a poklademe na těsto ve formě. Doprostřed ukrojíme z hrušky plátek příčně. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 40 minut. Po upečení necháme koláč na mřížce vychladnout a přendáme na tác.
Žádné komentáře:
Okomentovat