08 ledna 2016

Croissanty s povidlovou náplní

Rozpis:
  • plundrové bramborové těsto zde
  • 400 - 500 g ochucených švestkových povidel
  • 1 vejce na potírání
  • mleté ořechy nebo sezam na posypání
  • hladká mouky na vyvalování těsta
Postup:
Zaděláme bramborové plundrové těsto podle receptu. Švestková povidla dochutíme rumem, skořicí a cukrem. Pokud je potřeba, zahustíme strouhaným perníkem. Těsto rozdělíme na 6 dílů, z každého vyválíme kruh o průměru 25 cm. Ten nakrájíme na 6 výsečí, naplníme švestkovými povidly a stočíme do rohlíčků. Hotové rohlíčky přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat mletými ořechy, sezamovými semínky a pod. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání