07 prosince 2015

Růžová srdíčka

Rozpis:
  • 270 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 2 vejce
  • 3 jahodové pudinkové prášky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • jahodová marmeláda
  • jadodová poleva
Postup:
Na vál prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva, pudinkovými prášky a špetkou soli. Přidáme cukr moučku, máslo a vejce. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet. Vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme srdíčka, v polovině z nich vykrojíme uprostřed malé srdíčko (kolečko). Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut a necháme vychladnout.
Srdíčka slepujeme jahodovou marmeládou a povrch polijeme cukrářskou jahodovou polevou. Srdíčka můžeme také polévat cukrovou polevou obarvenou gelovou barvou nebo nechat nepolitá.
Inspirace: Helenčino pečení - mírně upraveno.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání