Rozpis:
- 270 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 2 vejce
- 3 jahodové pudinkové prášky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- jahodová marmeláda
- jadodová poleva
Postup:
Na vál prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva, pudinkovými prášky a špetkou soli. Přidáme cukr moučku, máslo a vejce. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet. Vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme srdíčka, v polovině z nich vykrojíme uprostřed malé srdíčko (kolečko). Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut a necháme vychladnout.
Srdíčka slepujeme jahodovou marmeládou a povrch polijeme cukrářskou jahodovou polevou. Srdíčka můžeme také polévat cukrovou polevou obarvenou gelovou barvou nebo nechat nepolitá.
Inspirace: Helenčino pečení - mírně upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat