06 prosince 2015

Ježci Margot

Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučky
  • 1 čokoláda Margot (100 g)
  • 150 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • čokoládová poleva
  • čokoládové zdobení
Postup:
Na vál prosijeme mouku s kakaem, přidáme cukr, změklé máslo, strouhanou čokoládu Margot a žloutek. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky (nejlépe do druhého dne). Z těsta vyválíme plát cca 3 mm silný, formičkou vykrajujeme ježečky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut. Po vychladnutí zdobíme čokoládou a posypeme čokoládovým zdobením.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání