13 prosince 2015

Kávové vločky

Rozpis těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce mleté kávy
Náplň:
  • 200 g základního krému zde
  • 2 čokolády Kofila
  • 1 lžička mleté kávy
  • bílá cukrářská poleva
  • červená marcipánová srdíčka
Postup:
Z přesáté hladké mouky, cukrů, másla, žloutku a kávy zaděláme těsto. Zabalené do fólie necháme v chladu odležet.
Vyválíme plát 2 mm silný, formičkou vykrajujeme vločky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 8 minut.
Do základního krému vešleháme rozpuštěné zchladlé Kofily a mletou kávu. Krémem slepujeme vychladlé vločky a necháme v chladu zatuhnout. Nakonec je polijeme bílou cukrářskou polevou a dozdobíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání