- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžíce mleté kávy
Náplň:
- 200 g základního krému zde
- 2 čokolády Kofila
- 1 lžička mleté kávy
- bílá cukrářská poleva
- červená marcipánová srdíčka
Postup:
Z přesáté hladké mouky, cukrů, másla, žloutku a kávy zaděláme těsto. Zabalené do fólie necháme v chladu odležet.
Vyválíme plát 2 mm silný, formičkou vykrajujeme vločky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 8 minut.
Do základního krému vešleháme rozpuštěné zchladlé Kofily a mletou kávu. Krémem slepujeme vychladlé vločky a necháme v chladu zatuhnout. Nakonec je polijeme bílou cukrářskou polevou a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat