Rozpis:
- 2 vepřové panenky
- 350 - 400 g listového špenátu
- 100g parmezánu
- 150 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- grilovací koření, sůl
Postup:
Vepřové panenky očistíme a doprostřed každé z nich uděláme ostrým dlouhým nožem zářez, takže vznikne kapsa. Rozmražený špenát, z kterého jsme vymačkali přebytečnou vodu, smícháme se strouhaným parmezánem a podle chuti dosolíme . Směsí naplníme kapsy v mase, asi třetinu si necháme stranou.
Naplněné panenky potřeme olivovým olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 240°C a pečeme 12 - 15 minut. Zbylý špenát povaříme se smetanou a dosolíme.
Upečené panenky necháme chvíli stát a nakrájíme je na plátky. Podáváme se špenátovo-smetanovou směsí a přílohou podle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat