27 listopadu 2015

Vepřová panenka plněná špenátem



Rozpis:
  • 2 vepřové panenky
  • 350 - 400 g listového špenátu
  • 100g parmezánu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • olivový olej
  • grilovací koření, sůl
Postup:
Vepřové panenky očistíme a doprostřed každé z nich uděláme ostrým dlouhým nožem zářez, takže vznikne kapsa. Rozmražený špenát, z kterého jsme vymačkali přebytečnou vodu, smícháme se strouhaným parmezánem a podle chuti dosolíme . Směsí naplníme kapsy v mase, asi třetinu si necháme stranou.
Naplněné panenky potřeme olivovým olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 240°C a pečeme 12 - 15 minut. Zbylý špenát povaříme se smetanou a dosolíme.
Upečené panenky necháme chvíli stát a nakrájíme je na plátky. Podáváme se špenátovo-smetanovou směsí a přílohou podle chuti.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání