Rozpis:
- 300 g hrubé mouky
- 160 g vařených brambor ve slupce
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- 20 g droždí
- špetka cukru
- lžička soli
- kečup
- 50 g strouhaného sýra
- 2 lžíce najemno pokrájené cibule
- hladká mouka na vál
- olej na smažení
Postup:
Mléko zahřejeme. Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme půl lžíce mouky, špetku cukru a 3 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme a necháme zkynout kvásek.
Oloupané brambory nastrouháme, smícháme se zbylou moukou, solí, vejcem, kváskem a mlékem. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme v teple přikryté utěrkou kynout cca hodinu. Potom znovu propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na plát 2,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm.
Kolečka postupně smažíme ve vyšší vrstvě středně rozpáleného oleje. Smažením se nafouknou. Usmažené kuličky vkládáme na papírový ubrousek okapat. Vršky pokapeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a cibulkou. Ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat