25 listopadu 2015

Kynuté kuličky

Rozpis:
  • 300 g hrubé mouky
  • 160 g vařených brambor ve slupce
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • špetka cukru
  • lžička soli
  • kečup
  • 50 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce najemno pokrájené cibule
  • hladká mouka na vál
  • olej na smažení
Postup:
Mléko zahřejeme. Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme půl lžíce mouky, špetku cukru a 3 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme a necháme zkynout kvásek.
Oloupané brambory nastrouháme, smícháme se zbylou moukou, solí, vejcem, kváskem a mlékem. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme v teple přikryté utěrkou kynout cca hodinu. Potom znovu propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na plát 2,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm.
Kolečka postupně smažíme ve vyšší vrstvě středně rozpáleného oleje. Smažením se nafouknou. Usmažené kuličky vkládáme na papírový ubrousek okapat. Vršky pokapeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a cibulkou. Ihned podáváme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání