11 listopadu 2015

Dýňová polévka

Rozpis:
  • 1 dýně hokkaido ( cca 1 kg)
  • 3 střední cibule
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř, sůl, tymián
  • 1 l vody
  • zakysaná smetana
Postup:
Na másle a olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Z dýně odstraníme měkkou část se semeníkem, opláchneme a pokrájíme i se slupkou na kousky. Vložíme do hrnce k cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme tymián (dala jsem náš oblíbený citronový) a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Vaříme do změknutí dýně a potom rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec polévku dochutíme, podáváme se zakysanou smetanou a na másle opečenými plátky bagety.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání