Rozpis:
- 4 porce tresky
- 3 lžíce oleje
- 4 lžičky hladké mouky
- 1 dl bílého vína (vody)
- 2 menší cibule
- citronová šťáva
- česnek, sůl
Postup:
Porce ryby pokapeme citronem. Pokud použijeme mražené, necháme povolit. Potřeme česnekem utřeným se solí a poprášíme moukou. Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na oleji a vyjmeme. Do oleje vložíme porce ryby a opečeme z obou stran. Ke konci opékání podlijeme vínem nebo vodou (doporučuji víno). Pečené porce přeložíme na talíře. Na pánvičku nalijeme 4 lžíce vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu, kterou nalijeme na porce ryby. Poklademe osmahnutou cibulí a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat