- 240 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 lžičky soli
- 500 ml mléka
- 3 vejce
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 3 lžičky máku
- 1 lžíce oleje
Borůvková náplň:
- 220 g smetanového sýra (lučiny)
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 250 g borůvek
- olej na pánev
Postup:
Smícháme sypké ingredience. V míse rozšleháme vejce s mlékem, postupně zašleháváme suchou směs a nakonec vmícháme olej.
Na borůvkovou náplň promícháme lučinu s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Přidáme borůvky (část si necháme na ozdobu) a vmícháme je do směsi. Použila jsem borůvky mražené, čerstvé je vhodné trochu pomačkat vidličkou.
Na pánvi lehce potřené olejem opékáme palačinky. Potřeme je borůvkovou směsí a ihned podáváme. Palačinky je možné polít javorovým sirupem nebo pocukrovat.
Inspirace: Magazín Albert - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat