Rozpis těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 250 g másla
- 4 žloutky
- 100 ml mléka
- 20 g droždí
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
- 250 g mletých ořechů
- 250 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 50 ml rumu
- 4 bílky
- 1 neplná lžička mleté skořice
Postup:
V mouce rozmícháme prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, žloutky a v mléce rozpuštěné droždí. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly.
Na náplň smícháme cukry, ořechy, rum a zvolna vmícháme tuhý sníh z bílků. Pokud je náplň tuhá, přidáme trochu rumu nebo smetany.
Vyválíme první díl a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech. Plát potřeme polovinou náplně, přiložíme druhý díl a potřeme zbytkem náplně. Přikryjeme třetím plátem a propícháme špejlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 - 170°C a pečeme cca 30 minut. Po vychladnutí poléváme čokoládovou polevou a ztuhlé nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat