29 října 2015

Linecké rohlíčky s kokosovým krémem

Rozpis:
  • 420 g hladké mouky
  • 280 g másla
  • 140 g cukru moučky
  • 3 žloutky
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 1 pudinkový prášek s kokosovou příchutí
  • 200 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • čokoládová poleva
  • strouhaný kokos na dozdobení
  • hladká mouka na podsypání při vyvalování těsta
Postup:
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které vložíme na cca hodinu do ledničky. Odleželé těsto vyválíme na plát 3 mm silný a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 170°C.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který necháme za občasného zamíchání vychladnout. Vyšleháme změklé máslo s cukrem a po částech zašleháme vychladlý pudink.
Zchladlé rohlíčky plníme krémem a necháme v chladu krém zatuhnout. Poléváme čokoládovou polevou a dozdobíme kokosem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání